Educatie

Binnenkort starten we met een nieuwe cursus Arabisch voor broeders. Deze cursus is bedoeld voor semi-gevorderden die de basiselementen van het Arabisch al onder de knie hebben. Voorwaarde is dat je het Arabische alfabet al machtig bent.

De cursus start met ingang van 18 april en vindt vervolgens elke donderdag plaats van 19:00 tot 21:00 uur.

Als lesstof wordt de wel bekende Medinah methode gebruikt. De kosten bedragen slechts een symbolisch bedrag van 25 euro + 15 euro voor het lesboek.

Aanmelden voor de cursus is mogelijk door een e-mail met je gegevens te sturen naar onderwijs@st-voeg.nl of een bericht te sturen via het contactformulier van deze website. Bij het aanmelden wordt het principe gehanteerd van Vol=Vol.

Indien je de Arabische taal goed beheerst, besef dan dat je de taal van de koran en de taal van de islam beheerst.

Allah Zegt: “En voorwaar, het (de Koran) is zeker een Neerzending van de Heer van de werelden. Waarmee de betrouwbare Roeh (Gabriel) neerdaalde. Op jouw hart (o Mohammed), opdat jij tot de waarschuwen zult behoren. (Deze Koran is neergezonden) in een duidelijke Arabische taal”. [26:192-195]

Elke persoon die de Koran en de Soennah van de Profeet (vrede zij met hem) goed wilt bestuderen, zou bekend moeten raken met de taal hiervan, namelijk het Arabisch. Het is immers in deze taal waarin het woord gericht wordt tot de moslim. Het is daarom dan ook niet slechts een taal, maar een onderdeel van het geloof, zoals de grote metgezel ʿOmar Ibn ul-Khattaab heeft gezegd: “Leer de Arabische taal, want het vormt (een onderdeel van) jullie geloof.”

Dus meld je snel aan en verrijk je leven door deze prachtige taal!

Voor meer informatie zie ook onderstaande flyer.

 

Geef een reactie